Om lymfedrenasje som behandlingsform
Målet med manuell lymfedrenasje er å stimulere sammentrekningene i lymfebanene og forbedre lymfesirkulasjonen. I første fase arbeides det med å få redusert hevelsen så mye som mulig. I andre fase arbeides det med å bevare og forbedre resultatet fra første fase, samt for å påvirke og minske dårlig sirkulert bindevev (fibrose).

Hvem kan behandles med lymfedrenasje
Lymfødem er en kronisk sykdom som krever jevnlig vedlikeholdsbehandling ved hjelp av lymfedrenasje. Lymfedrenasje kan også benyttes i forbindelse med hevelser knyttet til overtråkk, kneskader, operasjoner og lignende. Dette er også en behandlingsform som kan benyttes forebyggende for allerede friske personer, for å få i gang lymfesystemet og skape en renselsesprosess.

Lipødem er en tilstand med unormale ansamlinger av fett under huden, ofte lokalisert rundt begge lår og legger, men også rundt hofte og seteparti. Lymfedrenasje kan virke lindrende og hemmende for utviklingen av tilstanden. 

Behandlingsteknikker ved fysioterapi
Undersøkelse, triggerpunktbehandling, massasje, øvelsesbehandling/oppfølging, veiledning, akupunktur, livsstilscoaching, kinesiotape, pre og postoperativ (før og etter operasjon) behandling, prestasjonsoptimerende og skadesforebyggende treningsoppfølging. Etter fødsel og gravid treningsveiledning. Løpsteknikk-analyse. Bindevevsbehandling. Cancer mammae operert- oppfølging/behandling.

Triggerpunktbehandling
Løser opp muskelspenninger.

Akupunktur
Løsner muskelspenninger, god effekt på bla.a. migrene.

Kinesiotape
Kan brukes for å hindre eller forbedre leddbevegelighet.

Prestasjonsoptimerende og skadesforebyggende treningsoppfølging
For eksempel å få bedre løpshastighet, eller å unngå at en begynnende smerteproblematikk forverrer seg.

Løpeteknikk analyse
Skade eller smerteproblematikk i forbindelse med løp, analyserer jeg løpsteknikken din, og gir deg råd / veiledning ut i fra dette.

Bindevevsbehandling
Har du store operasjonsarr som er stramme og gjør huden / nærliggende områder mindre bevegelig, hjelper bindevevsbehandling på dette.

Cancer mammae operert- oppfølging / behandling
Brystkreft operert / behandlet og trenger hjelp med øvelsesoppfølging, arrvevsbehandling, og smerter.

Veiledning
Er du usikker på om du gjør øvelser feil, har du vært i et lengre sykdomsforløp og trenger å finne formen tilbake.

Livsstilscoaching
Trenger du oppfølging på mål du har satt deg ifh. til livsstilsendring.