En Fotterapeut er autorisert helsepersonell og forebygger og behandler lidelser knyttet til hud og negler.

Dersom du har fotplager, som inngrodde negler, torner, hard hud eller helsprekker, kan du gå til fotterapeut å få hjelp. Alternativt, hvis du bare ønsker en behandling for velvære for dine føtter, så kan du få det hos fotterapeuten.

Fotterapeut1 tilbyr:

Fotbehandling:
Vanlig fotbehandling består av fotbad etterfulgt av klipp, slip og rens av negler. Hard hud slipes ned med spesialbor og behandlingen avsluttes med fot/leggmassasje.

Tornbehandling:
Liktorner er hard hud som vokser inn i foten der huden er mest utsatt for trykk. Disse tornene kan skape store smerter under føttene eller mellom tærne. Fotterapeuten kan fjerne disse.

Vortebehandling:
Fotvorter kommer oftest på trykkbelastede steder på foten og kan gi smerter ved gange. Fotterapeuten kan beskjære og behandle vorten samt avlaste trykkområdet.

Neglkorrigering/spange behandling:
Ved nedgrodde negler kan fotterapeuten lime på en liten plate oppå neglen. Denne platen skal gi såpass mye kraft at neglen rettes opp igjen mens den vokser ut. Dette skal hindre smerte i neglevollen

Diabetespasienter:
Mennesker med diabetes har en økt risiko for å utvikle nerveskade og nedsatt blodsirkulasjon i føttene. Det kan da fort oppstå hudskade og sår som kan være vanskelig å få til å gro. Jevnlig pleie og kontroll av føttene hos Fotterapeut  kan holde huden hel og myk og være med på å forebygge fotplager.

Produktveiledning:
En fotterapeut vurderer ditt behov og anbefaler produkter som passer dine føtter.

Skoveiledning:
Fotterapeut1 fører utvalgte sko, såler og gnagsårsokken fra Basisfot.
Du får veiledning tilpasset dine behov.